Praktijk voor Integratieve Kindertherapie - Boodschap

Integratieve Kindertherapie

Integratieve kindertherapie gaat uit van de mogelijkheden en krachten van het kind. Het kind leert om zelf het probleem op te kunnen lossen of daar zijn hulpbronnen voor op te zoeken. Zo kiest het zijn/haar eigen unieke aanpak en oplossing. 

Het uitgangspunt is dat elk kind uniek is en zijn eigen oplossing in zich draagt. Dat het “weet” wat het nodig heeft, maar alleen niet altijd direct toegang heeft tot zijn of haar hulpbronnen. Het heeft daarbij soms hulp nodig, een prikkel om het probleem zelf actief aan te kunnen pakken.

Het kind weet het, kan het en doet het!   


          

Reactie van een ouder na afronding van de therapie:
Mijn oudste dochter zat niet lekker in haar vel en we hadden veel aanvaringen met elkaar. Op een gegeven moment wist ik echt niet meer wat ik moest doen en de sfeer in huis was om te snijden.Toen kwam ik de advertentie van de Zonnesteen tegen.
Na lang twijfelen eindelijk gebeld. Mijn dochter vond het geweldig. Ze mocht daar doen wat zij wilde en hoefde daar niets. Spelenderwijs kwamen er dingen naar voren en kon Monique ons handvatten geven hoe daar mee om te gaan.
Ik schaamde me eerst wel dat ik hulp nodig had, maar nu ben ik zo blij dat ik over de drempel ben heen gestapt, want we hebben een dochter die weer lekker in haar vel zit en wij weten nu beter hoe we dingen met haar kunnen aanpakken.
En mijn dochter vraagt nu nog wel eens of ze terug mag ,gewoon omdat ze het er enorm naar haar zin had!


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint